Bel 06 - 297 98 165

Praktijk Jolanda Noort
info@jolandanoort.nl

Mijn werkwijze

Ik help jou het zelf te doen


Ik bied hulp 02G76304aan jou als jongere tussen de 12 en 25 jaar en naar wens ook aan je ouders. De hulp die ik bied is laagdrempelig; er is geen wachtlijst en je kunt altijd eens vrijblijvend langskomen in mijn praktijk voor een luisterend oor. En om misschien net dat ene zetje te krijgen wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. Op school, in je relaties, of in het contact met je ouders bijvoorbeeld.

Soms zijn een paar gesprekken al voldoende om te voorkomen dat de moeilijkheden zoals somberheid en angst, waar je nu tegenaan loopt, later uitgroeien tot grotere problemen.

Jij verdient een eigen aanpak!


Ieder kind, jongere en volwassene is uniek dus volg ik niet een standaard aanpak. Toch zijn er sommige aspecten die in iedere behandeling terugkomen. Een aspect daarvan is bewustwording. Door de gesprekken zul je meer bewust worden van je gevoelens, je gedachten en je gedrag. Dat doe ik door goed naar je te luisteren en door de juiste vragen te stellen. Bewustwording helpt je om te accepteren, te relativeren en waar nodig is te veranderen.

Hoe pakken wij dit samen aan?


De sessies starten we met een intake. Met elkaar bespreken we tijdens de intake wat er aan de hand is en kijken we wat je nodig hebt. Afhankelijk van jouw wensen en die van je ouders kunnen de gesprekken alleen met jou zijn of samen met je ouders. Daarnaast is het ook mogelijk om zowel jou individueel als je ouders individueel te spreken.


 

Het kan zijn dat je bij mij niet op de juiste plek bent. In dat geval zal ik het aangeven en verwijs ik je door naar voor jou passende hulp.