Over mij

Mijn naam  is Jolanda en ik woon in Haarlem samen met mijn gezin en katten.

In 2010 ben ik aan de Vrije Universiteit afgestudeerd als psycholoog. In de jaren die volgde heb ik op veel verschillende plekken in de GGZ gewerkt, voornamelijk met kinderen en jongeren. Ik leerde de structuren en manier van denken op de werkvloer kennen, de protocollen waar je iemand mee behandelen kunt en ook het diagnosticeren en het afnemen van persoonlijkheidsonderzoek heb ik veel gedaan.

Het waren ontzettend leerzame jaren maar ik ontwikkelde onbewust in mij een wens om buiten de diagnoses en geprotocolleerde behandelingen om te werken. Het was me te strak, te eenzijdig en te beknellend voor mijn gevoel.

Toen ik in 2016 bij een huisartsenpraktijk als POH GGZ (praktijkondersteuner psycholoog) aan de slag ging kon ik weer een beetje opgelucht ademhalen. Ik kreeg veel vrijheid, hoefde niemand meer officieel te diagnostiseren en ook mijn manier van behandelen hoefde niet meer strak geprotocolleerd te zijn. Ik leerde mijn eigen manier en insteek daardoor vinden.

In het afgelopen jaar heb ik een opleiding voor bach bloesem therapie gedaan en kan ik dat nu ook toevoegen als hulpmiddel in de behandeling. Veel mensen laten me weten daar bijzonder veel baat bij te hebben.