Holistische psychologie

Als holistisch psycholoog bekijk ik de mens vanuit het geheel waarbij alles met elkaar samenhangt. Zowel het fysieke, mentale, spirituele als sociale aspect wordt meegenomen.

In mijn werk en ook in mijn persoonlijke leven richt ik mij op de weg naar binnen. Als we projecteren, ons naar de omstandigheden richten, dan schieten we in ons hoofd. We denken vooral heel veel over de ander, de omstandigheden en proberen er grip op te krijgen. Dit werkt echter maar zelden en geeft ons meer spanningen en stress.

De weg naar binnen kun je leren door het te beoefenen. En daar help ik je graag bij. We richten ons op ons gevoel (lichamelijke beleving van het probleem) en op onze binnenwereld. Hoe denken we over de situatie? En hoe voelen we ons bij die gedachte(n)? Zijn er ook andere visies mogelijk? En wat wil de situatie je leren? En hoe verhoudt het zich tot andere zaken of thema’s in je leven? Dit zijn zomaar eens een stuk of wat reflecterende vragen die ik je zou kunnen stellen en die je naarmate de therapie vordert ook steeds meer aan jezelf zal gaan stellen.

Samen gaan we dus dieper op de problemen in om te kijken waar ze vandaan komen en mee te maken hebben. Daarmee groei je in bewustzijn over jezelf en je patronen. Soms heb je concreet wat aanwijzingen en tips nodig en geef ik je die. Maar ook help ik je gevoelens te ervaren, te omarmen en er te laten zijn. In het proces maken we ruimte voor alles wat zich aandient! Daarmee vergroot je de liefde en de ruimte voor jezelf en mag je helemaal zijn wie je bent. Je leert jezelf daarmee dragen en je zelfwaarde en zelfliefde vergroten.

Als universitair geschoold psycholoog heb ik kennis van het diagnostisch systeem (DSM-V). Ik denk echter niet in hokjes en ben niet geneigd je te labelen. Mocht het echter wel een vraag van je zijn of je dusdanig vastloopt ergens mee dan is die kennis wel weer handig en kan ik je gericht doorverwijzen.

Naast mijn gesprekken help ik je ook door middel van bach bloesem remedies of Atlantis remedies. Je krijgt van mij je eigen persoonlijke bloesem mix mee naar huis. De bloesem remedies werken doordat de bloesem, boom of plant de juiste energetische informatie bevat die jouw systeem kan helpen om terug in balans te komen.

Ook kinderen en jongeren kunnen bijzonder veel baat hebben bij bach bloesem remedies. Kinderen of jongeren zijn dus van harte welkom voor de Bach bloesem consulten.