Holistische psychologie

Jolanda noort

Praktijk voor holistische zorg

Over holistische psychologie

Ontdekkingstocht naar Innerlijke Harmonie

Als holistisch psycholoog bekijk ik de mens vanuit het geheel waarbij alles met elkaar samenhangt. Zowel het fysieke, mentale, spirituele als sociale aspect wordt meegenomen.

Ieder mens zoekt naar innerlijke harmonie in zichzelf. Innerlijke harmonie zorgt ervoor dat het stroomt en klopt in je leven, je een gevoel van vrede ervaart en je jezelf op de “juiste” plek ervaart. In ons leven zijn er vaak vele redenen (geweest) waardoor we uit balans raken zoals trauma en conditioneringen die ons vanuit allerlei overtuigingen over onszelf en anderen besluiten laten nemen die niet overeenkomen met wat we vanuit onze kern graag zouden willen.

De weg terug naar jezelf is een uitdagende en daar wil ik je graag bij helpen door het samen aan te gaan. Wat leeft er van binnen bij jou en wat voel je daar, wat voor wijsheid leeft daar? We gaan ons samen richten ons op je gevoel (lichamelijke beleving van het probleem) en op jouw binnenwereld. Hoe denk je over de situatie? En hoe voel je je bij die gedachte(n)? Zijn er ook andere visies mogelijk? En wat wil de situatie je leren? En hoe verhoudt het zich tot andere zaken of thema’s in je leven?

Over holistische psychologie

Diepgaand Bewustwordingsproces

Samen gaan we dus dieper op de problemen in om te kijken waar ze vandaan komen en mee te maken hebben. Daarmee groei je in bewustzijn over jezelf en je patronen. Soms heb je concreet wat aanwijzingen en tips nodig en geef ik je die. Maar ook help ik je gevoelens te ervaren, te omarmen en er te laten zijn. In het proces maken we ruimte voor alles wat zich aandient! Daarmee vergroot je de liefde en de ruimte voor jezelf en mag je helemaal zijn wie je bent. Je leert jezelf daarmee dragen en je zelfwaarde en zelfliefde vergroten.

Als universitair geschoold psycholoog heb ik kennis van het diagnostisch systeem (DSM-V). Ik denk echter niet in hokjes en ben niet geneigd je te labelen. Mocht het echter wel een vraag van je zijn of je dusdanig vastloopt ergens mee dan is die kennis wel weer handig en kan ik je gericht doorverwijzen.

Over holistische psychologie

De Essentie van Holistische Psychologie

Naast mijn gesprekken help ik je ook door middel van bach bloesem remedies. Je krijgt van mij je eigen persoonlijke bloesem mix mee naar huis. De bloesem remedies werken doordat de bloesem, boom of plant de juiste energetische informatie bevat die jouw systeem kan helpen om terug in balans te komen.

Ook kinderen en jongeren kunnen bijzonder veel baat hebben bij bach bloesem remedies. Kinderen of jongeren zijn dus van harte welkom voor de Bach bloesem consulten.

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat houdt holistische psychologie precies in?

Holistische psychologie is een benadering die de gehele persoon, inclusief lichaam, geest en ziel, in overweging neemt. Het richt zich op het begrijpen van de diepere oorzaken van problemen en het bevorderen van welzijn door middel van integratieve therapieën en technieken.

Hoe kunnen bach bloesem remedies mijn emotioneel welzijn ondersteunen?

Bach bloesem remedies zijn natuurlijke extracten van bloemen en planten die worden gebruikt om negatieve emoties in balans te brengen en emotioneel welzijn te ondersteunen. Ze werken subtiel maar effectief om gemoedstoestanden te harmoniseren en innerlijke rust te bevorderen.

Wat kan ik verwachten tijdens een aura en chakra healing sessie?

Tijdens een aura en chakra healing sessie wordt er gewerkt aan het herstellen van de balans en gezondheid van de aura en chakra’s. Dit kan onder meer bestaan uit energetische behandelingen, visualisaties, en het gebruik van kristallen om blokkades op te heffen en energiestromen te bevorderen.

Hoe lang duurt een typische sessie bij Jolanda Noort?

De duur van een sessie kan variëren afhankelijk van de specifieke dienst en de behoeften van de cliënt. Over het algemeen duren sessies tussen de 60 en 90 minuten, maar dit kan worden aangepast aan individuele omstandigheden.

Wat zijn de tarieven voor de verschillende diensten op de website?

Voor onze actuele tarieven verwijzen wij je graag naar onze tarievenpagina. Hier vind je een overzicht van de kosten voor onze verschillende diensten. Mocht je nog vragen hebben of een afspraak willen maken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je verder te helpen.